Follow my blog with Bloglovin Пъстроцветно: Ню Йорк е любов.

четвъртък, 7 юли 2016 г.

Ню Йорк е любов.

Ню Йорк,
Гигантът, който те поглъща с огромната си мощ и сила и те пръска на хиляди парченца. След срещата ти с него, нищо друго не ти остава, освен преплитащите се в едно чувства, емоции и трепети.


Градът, който никога няма да ти писне. Мястото, което те изпълва с енергия, с желание за живот, с желание за прогрес, с креативност, с неописуема жажда за движение, за един полет над света и над материалното и над човешкото.
Градът, който може би не всеки приема, не всеки разбира и не всеки харесва.
Градът на вълшебствата, на възможностите, на различните, на еднаквите. Побрал цялата пъстрота на света в себе си.
Вървиш по улиците му и чак забравяш да дишаш от вълнение. Всичко е така познато, всичко е сякаш преживяно и толкова истинско и твое, колкото никое друго място на земята.
Ню Йорк те кара да мечтаеш, да искаш все повече и повече. Кара те да не се спираш никога пред нищо, защото в крайна сметка мечтите стават реалност.
Таймс Скуеър. Мястото, където се сблъскваш с онази истинска лудост и забързаност. Хиляди, хиляди лица минават пред очите ти. Можеш дори да не се помръднеш и да се взираш с часове. Да вникнеш поне за секунда в живота на всеко едно от тях. Походката им, дрехите, маниерите, кафето, усмивката, смехът, сълзите и тревогите им. Ти си в центъра на света. В момента светът се върти около теб. Ти си там. Мястото, за което всеки говори и всеки иска да види. Там си. Усмихваш се.
Ню Йорк, който никога не спи. Изцежда силите ти, но ти дава нови. Препускаш от спирка на спирка, от авеню на авеню и попиваш всичко, което виждаш. Погълнат си от красотата, от величието. Не искаш да си тръгваш никога.
Искаш да бъдеш там и да усещаш магията всеки ден. Да ставаш в 6 и да обикаляш из улиците на Бруклин, да влизаш в малките антикварни книжарници и да се запознаваш с хиляди, хиляди интересни личности, които ти дават желаното вдъхновение. Да пиеш следобедното си кафе в Сентръл Парк и да се наслаждаваш на всяка една страница от новата си стара книга, която си изровил от прашасалите лавици.
Да се губиш и пак да се намираш... И пак да се губиш. Да се губиш из страниците на книгите в библиотеката, да се губиш из залите на музеите, да се губиш в мислите си. После да се намериш вдъхновен и пълен с енергия. Готов да покориш света.
Готов да сбъднеш всичко, за което си мечтал.
Готов за щастието.
Готов за себе си.

Роксана




Няма коментари:

Публикуване на коментар